Časovničari: Philippe Dufour 

Philippe Dufour

 

    Kada ste pročitali naslov i videli ime Philippe Dufour verujem da mali procenat zna o kome se radi. U pitanju je najveći časovničar modernog časovničarstva na svetu. Njegovi satovi koje lično pravi smatraju se i svrstavaju među najbolje časovnike ikada.

Kratak pregled samog početka karijere

Philippe Dufour je svoje početke u časovničarskoj industriji gradio u firmama poput Jaeger-LeCoultre i Audemars Piguet. Sama činjenica da je neko neki vremenski period proveo u firmama koje imaju dugu tradiciju proizvodnje visoke klase satova, ne preostaje ništa nego smatrati tu osobu za ozbiljnog časovničara.


1978. godina nekome bitna po održavanju 11. kongresa SAVEZA KOMUNISTA JUGOSLAVIJE poslednji na kom je prisustvovao TITO ili zato što je Partizan osvojio Srednjeevropski kup. Tako je za časovničarsku industriju bitna 1978. godina jer tada Philippe otvara svoju časovničarsku radionicu u kojoj proizvodi delove i radi na realizaciji satova koji ispisuju istoriju...
PHILIPPE DUFOUR je čovek i brend!

 

 


Danas postoje mnogi mikro brendovi koji proizvode svega nekoliko primeraka godišnje, ali malo njih može da se pohvali ručnom i tradicionalnom izradom kompletnog sata.Njegove satove krase čiste i klasične linije upakovane u fantastična kućišta dok satove pokreću njegovi IN HOUSE mehanizmi. Dufour održava apsolutnu kontrolu svog brenda u kome je svakom detalju posvećena maksimalna pažnja, zato se smatra jednim od najvećih ne zavisnih časovničarskih kuća na svetu.