Predstavljamo: Nova paleta boja Breguet Marine Collection


 Sada u ružičastom zlatu sa sivim brojčanikom ili titaniumom sa plavim brojčanikom.

             

  Prvi modeli u kolekciji Marine koji su imali ovu izvanrednu narukvicu zapravo su bila tri modela od titanijuma. Još 2018. Breguet je objavio Marine 5517, 5527 i 5547. To je bilo prvi put da je marka koristila titanijum za jednu od svojih kolekcija. Titanijum ima snažnu otpornost na slani vazduh i koroziju, lagan je i robustan. Sve karakteristike se savršeno uklapaju u kolekciju Marine kao liniju luksuznih sportskih modela brenda. Breguet je predstavio tri modela sa zlatnim sivim brojčanikom od sunčanice. Do sada je to bila jedina boja brojčanika za satove od titanijuma. Za 2021. Breguet je odlučio da predstavi tri titanijumska modela sa sunčanim plavim brojčanikom u zlatu. Pored toga, marka takođe predstavlja modele od ružičastog zlata sa sivo-brojčanim pločicama od škriljevca za 2021. godinu o kojima ćemo razgovarati u posebnom članku.


Plavi modeli u titanijumu predstavljaju pravi pogodak jer kao sto znamo ova kombinacija je jedna od najtrženijih i predstavlja konkurenciju dobro poznatom Royal Oak-u i Nautilusu.


Istorija kolekcije Marine


Kolekcija je dobila ime po neobičnom naslovu koji je držao Abraham-Louis Breguet. 1815. imenovan je za Horloger de la Marine Royale. Breguet je gotovo odmah počeo da stvara nove morske hrometre za francusku Kraljevsku mornaricu. U dobroj Breguet tradiciji, uvek je uvodio nove i poboljšane verzije. Trenutna kolekcija Marine inspirisana je klasičnim izgledom i tehničkim sjajem tih morskih hronometara. Kao takva, kolekcija Marine predstavlja liniju sportskih satova inspirisanih nautikom.


O modelima


Jezgro kolekcije Marine čine tri različita modela. Marine 5517 je čista i jednostavan sa kućištem od 40 mm koja ima prozor sa datumom na položaju 3 sata. Marine Chronographe 5527 je hronograf od 42,3 mm koji se odlikuje svojim asimetričnim podbrojevima i ima vremenski okvir između 4 i 5 sati. Poslednji je 40 mm Marine Alarme Musicale 5547 koji se odlikuje komplikacijom alarma. Takođe prikazuje datum i drugu vremensku zonu. I, kao i kod hronografa, podbrojevi na 5547 takođe se razlikuju u veličini, dajući mu malo dinamičniji izgled. Breguet razlikuje dizajn brojčanika između titanijumskih modela i modela od roze zlata i belog zlata. Brend koristi zlatni brojčanik za modele od ružičastog i belog zlata, ručno okretan motorom sa originalnim dizajnom talasa. Za modele od titanijuma, Breguet koristi jednostavniji brojčanik za sunbrust koji nema talasni obrazac. Daje satu malo moderniji izgled i još uvek ima prilično vizuelni efekat. Za ove nove modele, plavi brojčanik sunbrust izgleda zaista lepo. To je savršeno platno za sat-poglavlje sa rimskim brojevima i luminiscentnim tačkama koje će zasjati. Pored toga, jednostavniji dizajn pogoduje čitljivosti podbrojeva Marine 5527 i 5547.



In-House mehanizmi

Marine 5517 koristi kalibar 777A koji otkucava 28.800 okretaja u sat i ima rezervu snage od 55 sati. Marine Chronographe 5227 koristi hronograf kalibra 582KA koji otkucava 28.800 okretaja u sat i ima rezervu snage od 48 sati. Na kraju, Marine Alarme Musicale 5547 koristi kalibar 519F / 1. Pokret takođe otkucava 28.800 okretaja u sat i ima rezervu snage od 45 sati. Od tri, najkomplikovanije je sa indikatorima alarma, vremena i rezerve snage alarma, indikatorom za uključivanje / isključivanje alarma i drugim prikazom vremenske zone. Pokreti sva tri sata vidljivi su kroz safirnu futrolu i predstavljaju užitak. Breguet se pobrinuo da i pokret uključi morski izgled i osećaj. Svaki deo pokreta ručno je završen i pokazuje neverovatno Breguet-ovo umeće. Uzorak Cotes de Geneve na mostovima podseća na brodsku palubu, a rotor je napravljen tako da izgleda kao brodski točak.



Finalni utisci

Sva tri modela biće dostupna u titanijumskoj narukvici, plavoj gumenoj narukvici ili plavom kožnom kaišu. Cene Marine 5517 za narukvicu iznose 19.500 evra, a verzije na gumenoj traci i kožnoj traci koštaju 17.000 evra. Cene Marine Chronographe 5527 su 23.700 evra na titanovoj narukvici, a verzije na gumenoj narukvici i kožnom kaišu biće dostupne po ceni od 21.100 evra. Konačno, Marine Alarme Musicale 5547 na titanijumskoj narukvici prodavaće se po ceni od 30.600 evra, a verzije sa kožnim remenom i gumenoj narukvici koštaće 28.100 evra.









Comments