Predstavljamo: Novi MeisterSinger Unomat, Single-Hand sportski sat






Ova godina je velika godina za Nemački brend satova MeisterSinger. Sa nekim veoma intrigantnim izdanjima, uključujući Bell Hora i Stratoscope, brend nije bio ni malo spor, ali ima još mnogo toga za otkritiOtkako je MeisterSinger 2001. godine započeo - kompanija koja ove godine slavi 20. godišnjicu - fokus je bio na proizvodnji satova koji nude nešto drugačije, nešto neočekivano.


novi  MEISTERSINGER UNOMAT 

Što se tiče izgleda, dobro se uklapa, ali postoje suptilni detalji koji ga izdvajaju od ostalih modela. Da, i dalje imamo jednu kazaljku u obliku igle koja se okreće preko brojčanika, i takođe imamo dvocifrene oznake sata kako bi brojčanik bio uravnotežen, ako pažljivije pogledamo videćemo i još pokoju razliku.


Sa prečnikom od 43 mm, Unomat je prilično velik sat koji u stvari izgleda čak i veći nego što zaista jeste. Kućište ima brušene stranice i polirani završetak na vrhu ušica, kao i polirani okvir. Okvir se neprimetno uliva u kupolasti safirni kristal. Robusnom izgledu i osećaju dodaje čvrsta navlaka kućišta i zavrnuta krunica. Uprkos velikim proporcijama Unomata, prilično dobro leži na zglobu. Sat ima antimagnetna svojstva i ugodnu vodonepropusnost od 300m.

Brojčanik MeisterSinger Unomat je mat crne ili čelično plave boje. Bez obzira na boju, brojčanik je izuzetno čitljiv zbog veličine i jasnih oznaka. Kao i kod gotovo svih MeisterSingera, dvocifreni markeri sati održavaju ga uravnoteženim Takođe je presvučen dobrom količinom svetlećeg materijala, kao i markeri za svaki sat u minutnoj numeri. Iako ga „minutni zapis“ zapravo ne preseca. Spoljna ivica brojčanika ima trag koji vam pomaže da razlikujete sate (pri slabom osvetljenju).



Postoje veće oznake na svakih 15 minuta sa dodatnim sjajnim markerima postavljenim na unutrašnjosti staze svakih pola sata. Na dnu se nalazi kružni prozor sa datumom, sa crnim diskom i belim otiskom, imenom marke i logotipom i oznakom modela takođe u beloj boji.

MeisterSinger Unomat ima automatski kalibar Sellita SV 400 (veća verzija SV 200, sa datumom dalje od centra), koji je zaštićen od magnetnih polja do 24.000 A / m. SV 400 mehanizam ima 26 dragulja i radi na frekvenciji od 4Hz.  Ovaj sat ima rezervu snage od 38 sati.

      MeisterSinger Unomat dolazi na snažnoj čeličnoj narukvici od pet karika sa preklopnom kopčom. Spoljne karike su četkane, a tri srednje karike su polirane, za malo luksuzniji izgled i osećaj. Standardno je dobre dužine, pa čak i veći zglobovi sigurno mogu da prime ovaj sat. 



Zaključak

MeisterSinger Unomat će biti dostupan od kraja juna ove godine po ceni od 1.990 evra. I baš kao i nekoliko drugih satova MeisterSingera pre njega, Unomat je nedavno osvojio prestižnu nagradu Red Dot Design Avard 2021 za izuzetan dizajn.


Comments