Predstavljamo: Zenith Chronomaster Revival Safari


Zenith nastavlja svoj vintage trend vraćajući svoje popularne El Primerom modele na scenu.


Kućište

Ovaj sat predstavlja modernizovanu verziju svog pretka A384. Tradicionalno kućište od nerđajućeg čelika zamenjeno je novim titanijumskim kućištem sa mat mikroblastiranom završnicom. Na titanijumu nisu dodati nikakvi premazi jer mat titanijum upija svetlost, ne odbija je. Kućište je zadržalo svoj klasični i kompaktni izgled prečnika 37mm.




Cifer

Neočekivana promena na Chronomaster Revival Safariju je cifer. Umesto Zenith-ovih klasičnih panda ili cifera u tri boje ovaj model ima maslinasto zeleni (Khaki Green) cifer koji mu daje jak avanturistički izgled. Na ovom satu super lum je tople bež boje. Uz ovaj brojčanik odlično se slaže gumena narukvica zelene boje sa mat crnom mikroblastiranom titanijumskom kopčom.

Mehanizam

U kućištu Chronomaster-a nas ne očekuje nikakvo iznenađenje. Ovaj sat pokreće kultni El Primero Kalibra 400. Kalibar 400 je visoko frekventni hronograf koji radi na 5Hz (36000 pokreta u satu) i sa 31. Rubinom. Sa rezervom snage od 50 sati. Ovaj prelepi mehanizam možete posmatrati kroz safirni poklopac.

Zaključak

Zenith Chronomaster Revival Safari (97.T384.400.57.C856) je pokrenut kao deo stalne Zenith-ove kolekcije. Trenutno je dostupan na Zenith-watches.com i to po ceni od 8800€.

Comments