Čitaoci pišu: Jedan od najvećih evropskih Seiko kolekcionara - Attila za Hronometar.

 Po prvi put na našem sajtu otvaramo rubriku "Čitaoci pišu". Za prvi članak u ovoj rubrici izabrali smo baš zanimljivog i popularnog gosta a to je Attila. Jedan od najpopularnijih i najvećih Seiko kolekcionara u ovom delu Evrope, možda i šire.

Uživajte u tekst, pročitajmo sta je Attila izdvojio za nas.


Poštovani čitaoče mojih redova pre početka čitanja mog "Review" moram priznati da sam naročiti ljubitelj i kolekcionar Seiko satova. Pokušaću da iznesem svoje mišljenje i viđenje objektivno. 

Razmišljao sam koji sat da bude prvi? Sa kojim da počnem? I rekao sam sebi ako već pišem pisacu o tri sata odjednom. Zašto tri? Odmah će ti biti jasno. Krećem...

Izdvojio sam tri Seika Prospex pod nadimkom Sumo i to prvu generaciju koja je izdata 2007. Godine. SBDC001 (Crni), SBDC003 (Plavi) i SBDC005 (Narandžasti).


SBDC001 (Crni), SBDC003 (Plavi) i SBDC005 (Narandžasti)


Ova tri sata su po specifikacijama isti samo se razlikuju po bojama. Prva generacija Suma izdata je 2007. Godine, poseduje ISO 6425 standard i 200m vodootpornosti.
Mehanizam koji se koristi u ovim modelima je 6R15 sa funkcijama sat, minut, sekunde i datum. Ovaj Seiko model poseduje funkciju hakovanja izvlacenjem krunice. Svi ovi Sumo modeli poseduju Hardlex i potpisanu krunicu slovom "S". Bezel poseduje 120 klikova i sačinjen je od aluminijuma. Ovaj sat je prečnika 45mm i debljine 13mm. SBDC001 (Crni) i SBDC003 (Plavi) su na čeličnoj brazletni dok je SBDC005 (Narandžasti) na gumenoj narukvici. 



Iako Seiko možda nije svima brend na koji bi potrošili veću sumu novca, meni jeste. Seiko nudi odličan odnos cene i kvaliteta. Prva generacija Suma sa in-House mehanizmom 6R15 čini jedan jako puzdan i dopadljiv sat. Što svi mi i tražimo. Sumo predstavlja jedan od popularnijih Seiko modela, sigurno. Ja sam veliki Seiko fanatik. Nadam se da i vi volite Seiko i da vam se svideo moj tekst.  Uživajte i pozdrav do novog posta!
 
Attila


Pozdrav i za Attilu! Nadamo se da ste uživali u novoj rubrici. Zahvaljujemo se Attili na odvojenom vremenu i zato što je odlučio da baš preko nas i za nas predstavi svoje ljubimce. 

Attilu možete zapratiti na Instagramu i Fejsbuku 

Instagram: @attila_seiko_

FB: Attila Seiko



Comments

  1. Odlična ideja za rubriku i nadam se da će zaživeti! Veliki pozdrav za kolege! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Kolega, i vama zelim puno uspeha u daljem radu!

      Delete

Post a Comment