Predstavljamo: IWC Pilot Automatik “Laureus Sport for Good”

 

Glavna odlika novog IWC je kermačko plavo kućište.


IWC već 15. godina izdaje limitirane serije za fondaciju "Laureus Sport For Good". Laureus Sport For Good ima preko 250 programa u preko 50 zemalja širom sveta. Osnivač fondacije Nelson Mandela reko je "Sport ima moć da promeni svet". Fondacija je doprela do više od 6 miliona mladih sa ciljem sprečavanja nasilja, diskriminacije i nepovoljnog položaja u društvu. IWC je izdao i druge poznate modele, tokom proteklih godina, za ovu fondaciju i to Portugieser Monopusher Chronograph i Portofino Automatic Moon Phase.

Dizajn

Keramika ovog sata se sastoji od cirkonijum okisad pomešanog sa drugim oksid metalima sa velikom naglaskom na čistoću i kvalitet materijala. Rezultat mešanja tih materijala je upravo plava boja koja čini ovaj IWC prepoznatljivim. Prečnik kućišta je 41mm a njegova debljina je 11,4mm. Sat poseduje safirni kristila sa AR premazom. Poklopac ovog sata je jako zanimljiv i poseduje gravuru koju je dizajnirala dvanaestogodišnja Melissa Mejía Castill iz Kolumbije. Melissa je pobedila na IWC takmičenju u crtanju koje se sada već tradicionalno organizuje. Svoj crtež Melissa je nazvala "Vivir en Armonia" što znači živeti u miru. Krunica se ušrafljuje i ovaj sat se odlikuje vodootpornošću na 100m.

Plavi cifer je dizajniran tako da podseća na kokpit aviona i poseduje velike bele arapske cifre koje čine odličan kontrast. Kazaljke za sate i minute su crne boje dok je kazaljka za sekunde bela sa crvenim detaljima. Kazaljke poseduju SuperLume. 



Mehanizam

Srce ovog sata čini IWC automatski kalibar 32111 sa 21. rubinom. Ovaj mehanizam ima frekvenciju od 5Hz (28,800 vibracija u satu). Mehanizam poseduje funkciju hakovanja i rezervu snage od čak 120 sati.


Zaključak

Ovaj IWC primerak predstavlja ograničenu seriju od 750 komada. Ukoliko registrujete ovaj model preko "My IWC" programa koji IWC nudi možete produžiti garanciju na 6 godina. IWC Pilot Automatik “Laureus Sport for Good” je već dostupan u Nemačkim buticima po ceni od 6800€.

Comments