Predstavljamo: Novi Grand Seiko GMT iz sportske kolekcije


Novi Grand Seiko GMT modeli ostavljaju bez daha, dva nova modela SBGM245 (Plavi) i SBGM 247 (Zeleni) predstvaljaju pravi užitak za sve GS ljubitelje. Ovi modeli odlikuju se savršenom obradom, pozdanim mehanizmom i fiksnim bezelom.

Dva nova GMT SBGM245 i SBGM247 su klasični sportski satovi. Fokusirani na praktičnost i robusnost, dodatno zadovoljstvo predstavlja potpuno mehanički kalibar - koliko god da je odlična Spring tehnologija, neki ipak preferiraju stari automatski "motor" za svoje satove. Kućište ovih novih satova u istom je duhu kao i kod modela Spring Drive, što znači prilično kompaktan i prijatan prečnik 40,5 mm. Ipak, sa zavrtanom krunom i zašrafljenim poklopcem kućišta, sat je vodootporno do 200 m. Čelično kućište završeno je poliranim i brušenim površinama i dolazi sa krunicom na poziciji 4. sata. Bezel ovih modela je fiksiran sa ugraviranom 24-časovnom skalom.

Ova dva modela razlikuje samo boja cifera. Ciferi zelene i plave boje poseduju "SunBurst" patern. Druga 24-časovna skala je replicirana na unutrašnjoj prirubnici (ovaj put sa neparnim brojevima) i dvotonski profil za indikacije dan-noć. Kazaljke i markeri ispunjeni su Lumibritom. SBGM245 dolazi sa plavim brojčanikom inspirisanim nautikom, koji je istaknut jarko crvenom kazaljkom GMT. Drugi model, SBGM247, je avanturističkija tema, sa svojim zelenim brojčanikom i smelom narandžastom kazaljkom GMT. 

Što se tiče funkcionalnosti na ciferu možete jasno uočiti pokazatelje za Sat-Minut-Sekunde i kazaljku za GMT funkciju. Oba sata poseduju brazletne od nerdjajućeg čelika i trostruku kopču sa otpuštanjem na dugme. 


Unutar kućišta Grand Seiko Sport Collection GMT SBGM245 & SBGM247 nalazi se automatski kalibar 9S66, mehanizam koji postoji već neko vreme i koji se koristi model Elegance SBGM221. Ovaj samonavijajući kalibar radi na 4Hz i poseduje rezervu snage od 72 sata. Ovaj mehanizam je vrlo precizno regulisan sa odstupanjem od +5 do -3 sekunde dnevno što premašuje horonometar standard.

Ovi modeli biće dostupni kod svih Grand Seiko dilera i na njihovom sajtu po ceni od 5700 dolara.








 

Comments