Pobednici Grand Prix d’Horlogerie de Geneve 2021

 U Ženevi je bilo uzbudljivo, pošto su proglašeni pobednici ovogodišnjeg Grand Prix d’Horlogerie de Geneve (GPHG). U spektakularnoj emisiji, ceo svet satova je zadržao dah jer je postalo jasno koji satovi i brendovi će otići kući sa nagradom.


Bilo je to posebno dobro veče za Louis Vuitton. Brend je osvojio ne samo kategoriju Diver, već i nagradu "the Audacity". U poslednjem je prevagnuo vrhunski Tambour Carpe Diem. Ovo nije bilo potpuno neočekivano jer sat kombinuje mehaničku izvrsnost sa širokim spektrom različitih zanata u smeloj i privlačnoj kreaciji. Tambour Street Diver je ronilački sat koji je ubedio žiri da mu dodeli nagradu u svojoj kategoriji, sa svojim prefinjenim spojem forme i funkcije


Piaget je takođe osvojio dve nagrade, pobedivši u obe kategoriji Mechanical Exception, kao iu onoj za najbolji ženski sat. Ove pobede savršeno pokazuju obe strane ovog istorijskog brenda, uz Limelight Gala Precious Rainbow, dobitnicu nagrade za žene, koja kombinuje drago kamenje sa prefinjenim zlatnim kućištem i narukvicom. Altiplano Automatik, pobednik u kategoriji Mechanical Exception, pokazuje da je ultra-tanko nasleđe Piaget-a i kako su to ovekovečili u modernim kreacijama bilo u stanju da osvoji srca žirija.




Upravo je to uradio i Zenith sa Chronomaster Sport, koji je osvojio kategoriju za najbolji sat sa hronografom. Ovo je takođe sat koji pametno kombinuje prošlost, sadašnjost i budućnost u pakovanju koje je tako izbalansirano da čini savršenim svakodnevnim satom.


Grand Seiko takođe ima razloga za slavlje jer je njihov Hi-Beat 36000 osvojio nagradu za najbolji muški sat. Ovo je veoma konkurentna kategorija u kojoj je brend preovladao svojim izrazitim, potcenjenim japanskim stilom. Ovaj sat je oličenje prefinjenosti, savršeno balansirajući svoju sportsku stranu sa velikodušnim daškom elegancije. Mehanički je takođe prava poslastica, jer kalibar 9SA5 ne samo da radi na visokoj frekvenciji od 36.000 VpH, već nudi i rezervu snage od 80 sati.




Ostale pobede bile su tu za MB&F, koji je pobedio u kategorijama muških komplikacija i umetničkih zanata, dok je Kristijan van der Klaauw poneo nagradu za najbolji sat u kategoriji Kalendar i astronomija sa izvanrednim Planetarijumom Eise Eisinga. Van Cleef & Arpels pobedili su u kategoriji Komplikacije za žene sa svojim satom Ladi Feerie.


Željeni Aiguille d’Or, glavna nagrada GPHG, bila je za Bulgari Octo Finissimo Perpetual Calendar. Kao najtanji sat na svetu sa ovom komplikacijom, nastavlja Bulgarijevu tradiciju u ovoj oblasti. Zaslužena pobeda, posebno kada shvatite da je brend stavio 408 komponenti u sat koji je visok samo 5,8 mm.







preuzeto sa: hautetime


Comments