Predstavljamo: Fortis Marinemaster M-40 snežno beli - Sat inspirisan snegom

 


Istorija Marinemaster kolekcije

Fortis ima Marinemaster satove u svom katalogu od 1940-ih. Međutim, najupečatljiviji vintage Marinemasters su iz 1960-ih i 1970-ih, kada je Fortis napravio pozamašne Super Compressor ronilačke satove u jarkim bojama. Neki od satova su imali višebojne brojčanike sa dekompresijskim grafikonima, kako bi ronioci grubo izračunali ukupno vreme dekompresije.

Raznobojni Marinemaster (Ref. 6237) bio je toliko popularan sat zbog svog horološkog dizajna, da je Fortis 2002. ponovo izdao klasičnu ograničenu seriju od 90 komada. Samo to svedoči o njegovoj dugovečnoj privlačnosti.



Napredak

Najnovija kolekcija Marinemaster kompanije Fortis nudi funkcionalni bogat sat sa sa osvežavajućom paletom boja inspirisanom prirodom. Postoje dva modela u kolekciji, M-40 i M-44, i oba se pridržavaju ekološki svesnog pristupa sa kućištima od recikliranog čelika. Za razliku od zdepastih i funki satova Marinemaster za ronjenje iz 1970-ih, ovi nepretenciozni časovnici su dizajnirani da budu pouzdan pratilac za aktivnosti na otvorenom kao što su pecanje, jedrenje na dasci, planinarenje ili kampovanje.




Svaki brojčanik ima  indekse sa minimalističkim osećajem za stil i strateške primene Super-Luminove Ks1 za odličnu čitljivost u uslovima slabog osvetljenja. Prozor za datum na poziciji tri sata je dobro izbalansiran i nenametljiv da bi održao čistu, smelu estetiku. "Gear Bezel", vlasnički okvir koji je razvio Fortis koji dodaje novi nivo prianjanja i funkcionalnosti.

Marinemaster M-40 Snow White

Snežno beli M-40 je napravljen od kućišta od recikliranog nerđajućeg čelika i dolazi sa jasno belim brojčanikom inspirisanim prelepim snegom prekrivenim švajcarskim zimskim pejzažom. Brojčanik je briljantan i čist kao sveže pali sneg. Brojčanik je metalan presvučen dubokim lakom bogatih boja za prelepo poliranje i ima uzorak koji odražava „O“ sa logotipa Fortis.
Kućište ima krunu na zavrtanje sa trostrukim sistemom zaptivača za vodootpornost od 300 m i zaštitu od udara kako bi izdržala najsnažnije avanture na otvorenom. Jednosmerni bezel ima svetleću pipku i 60-minutnu skalu.


Automatski mehanizam UV-30 Performance ima specijalni rotor sa jednosmernim namotajem i testiran je u skladu sa standardima hronometra. Ovaj mehanizam sa samonamotavanjem kuca na 4Hz i nudi 38 sati rezerve snage. Takođe je opremljen anti-magnetnim pozlaćenim Glucidur balansnim točkom.

Fortis M-40 je dostupna sa Block narukvicom od nerđajućeg čelika ili Horizon strapom u boji koja savršeno odgovara laku brojčanika. Horizon Strap je možda bolja opcija, jer je napravljen od ultra fleksibilne gume koja će lepo prianjati.

Dovoljno robustan za boravak na otvorenom i dovoljno zgodan da bude omiljen za svakodnevno nošenje.


Kućište: 40 mm x 12,25 mm, reciklirani nerđajući čelik

Mehanizam: UV-30 Performans automatski mehanizam, jednosmerno namotavanje, rezerva snage 38 sati

Brojčanik: Snežana sa O-paternom

Funkcije: sati, minuti, sekunde, datum

Remen: Horizon remen u odgovarajućoj boji sa brojčanikom ili blok brazletnom od nerđajućeg čelika sa kliznom kopčom

Cena: 2.850 USD



Comments