Časovničari: Konstantin ChaykinThe Naked Watchmaker

 

Konstantin ChaykinDefinitivno po mom skromnom mišljenju ovo je časovničar koji pravi najlepše satove. Mnogima se ukusi ne slažu sa mnom ali definitivno se radi o satovima koji Vas ostavljaju bez daha. Konstantin Chaykin je časovničar iz Rusije sa središtem svoje manufakture u Moskvi. Počeo je u Sankt Peterburgu ali je nedugo posle preselio u glavni grad Rusije.

 

Konstantin nije samo časovničar već i pronalazač. Iza sebe ima nešto više od 80 patenata. 2020 godine je postaje visoko odlikovan za doprinose tehničkim naukama od strane RUSKE FEDERACIJE.

 

U pitanju je jedina Ruska kompanija koja proizvodi jedinstvene mehaničke satove izuzetno visoke klase sa sopstvenim mehanizmima i apsolutni je lider u segmentu luksuznih satova moderne industrije časovničarstva u Rusiji.
Satovi odišu mnoštvom detalja gde je svaki segment doveden do savršenstva. 

Sat koji je privukao mnogo pažnje je model JOKER. 
Joker sat sa svojim ekskluzivnim načinom određivanja vremena,
zahvaljujući očima Džokera! Povrh toga, mesečeva faza je naznačena na
brojčaniku na šest  sati,u ustima Džokera je definitno nešto
što se ne sreće tako često.
Svi satovi su LIMITIRANI što je i za očekivati.

Naravno moramo spomenuti i model Russian Time. Sat koji je nastao u čast 210 godišnjice, prve ekspidicije oko sveta u istoriji Rusije. Mehanički sat sa čak 11 vremenskih zona velike Rusije. Ali to je samo ono što se vidi na prvi pogled. Na poleđini sata se nalaze i ostale vremenske zone. Indentično rešenje možemo videti i u drugom brendu na čijoj realizaciji i patentu je radio Konstantin.


Cene kreću od 20 000 $ pa na više. Ovisno o tome da li je sat ukrašen dragim kamenjem, zlatom...u tim slučajevima cena se penje i na šestocifren broj.